Loading

ФУДБАЛ
ФРЕЈМ

најдоброто од фудбалот
го нема на екраните

01) Зелена топка (конечна анимација)
02) Тркач
03) Светки
04) Топка
05) Сенка

ЗА ФУДБАЛ ФРЕЈМ

Далеку од рефлекторите и гласната химна на ЛШ во стадионите преполни навивачи и возбуда, далеку, многу далеку, се случува истиот натпревар: стартови, дриблинзи, прослави за даден гол… Твојот братучед и неговиот другар, најверојатно се главните навивачи на инаку празните трибини, но тоа не менува ништо. Ако е добар денот, понекогаш можат дури и да те пофалат.

2) Белина
3) Светки
1) Топка

ШТО НЀ
ИНТЕРЕСИРА

ТУКА СМЕ ЗАРАДИ...

0 +

пати кога сме изгубиле поради судиска одлука

0 +

пати кога никој немал поим дали е топката во аут, ама сите имале мислење

0 +

пати кога пречка со волеј ни значела повеќе од гол

0 +

пати кога сме отишле во балон наместо да гледаме ЛШ по дома

0 +

неслушнати фудбалски разговори… засега

РЕТКО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

Девојка, делчиња (3)
Девојка, делчиња (1) (без светки)
Зошто се викате Фудбал Фрејм?

А зошто не? Сакаме, играме и мислиме на фудбал… Има и, демек, „пофилозофска“ позадина – барем така му објаснувавме еднаш на еден другар што заврши општа и компаративна книжевност.

А што, фудбалов нешто како најјак, другите спортови не важат?

Фудбалот е најважната споредна… кхм, кхм, карактеристика на нашата идеја. Повеќето записи се спортски, баш би сакале да пробаме тренинзи од други спортови. Ќе нè поканите?

Дали сте против шушкавци?

Не. Ама сме против трчање и потење со шушкавци на 35+ температури, и да се мисли дека така се топат мастите, а всушност – да сме на граница од дехидратација и топлотен удар.

Кој беше коефициентoт за Инголштат против Бремен во саботата?

На погрешно место сте за ова прашање, но чичко Борче рече дека било 1 зарез 43.

Најдобар дриблинг е дупли пас?

Ќе прашаме. Ние си сакаме и едното и другото.

Shopping Basket